Vad är en värdegrund?

Någon frågar – Vad är en värdegrund? Och svaret låter vänta på sig. Jag tänker att jag står där jag står, antingen bottnar jag eller så lyfter jag. Kanske är grunden lite ojämn men taket högt. Kanske är grunden väldigt jämn men taket nedsänkt. Kanske frågan hellre skulle ställas – Vad är det för takhöjd?

Det här inlägget postades i Värdegrunden. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vad är en värdegrund?

  1. Stefan Svedberg skriver:

    I det sociala samspelet gäller en för alla och alla för en. Det kommer inte an på att vara bäst av alla utan snarare att vara bäst kompis. Det sociala samspelet fungerar så att man tillsammans i grupp fungerar bättre och når bättre resultat än summan av de enskilda elevernas arbete. Värdegrunden i sig utgör en osynlig inre drivkraft som reglerar arbetsprocessen och som leder till bästa möjliga resultat för varje enskild grupp. Den är nära besläktad dels med mänskliga rättig- och skyldigheter, dels med den moralsyn som präglar vårt västerländska samhälle.

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Ja, jag ska grubbla på det du skriver Stefan, ha en glad påsk. A-M

Kommentarer är stängda.