Textredigering ett dilemma

”Tänk att KAPA 4000 tecken ur en text tar så himla mycket längre tid än att SKRIVA DIT dom!” skrev en arbetskamrat på Facebook. 

Jag tänkte att den frustrationen måste man gå igenom. Det är smärtsamt ibland när texter redigeras, när frågor ställs på det innehåll man skrivit, och så slutligen har man en text som fungerar och som fått möta motstånd, möta frågor, möta korrekturläsare på läsare och så måste man göra allt det där arbetet med att skriva om, korta ned och utveckla ytterligare. Det är en process att skriva texter. Det är mödosamt och ibland väldigt tråkigt. Men behövligt. Något vi kanske ska visa för eleverna!

Hur vill du bli förstådd? Låt oss se till att du blir det! 

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt, Strategier. Bokmärk permalänken.