Påminnelse eller uppmaning

En påminnelse är något vi ger kring något vi gjort, gör, förverkligar, har glömt bort eller av. När det är en påminnelse väcker det liv i det som finns i oss. Men när det inte är en påminnelse blir det lätt en uppmaning. Det är ett helt annat anslag. Då krävs det att man börjar göra det man blir uppmanad till och som man inte gör. Man kan känna sig som någon som blir skriven på näsan. Inte alls påmind om utan något helt annat. Och göra kan vara att protestera och säga – Nej du det tänker jag inte göra – eller att känna sig skamsen för att alla andra tog det här som en påminnelse och jag själv som en uppmaning…

Ja, jag tänker om mitt förra blogginlägg om att tacka eleverna för veckan.

Det här inlägget postades i Relationer och vänskap. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Påminnelse eller uppmaning

  1. Erika Brundin skriver:

    Tänk vilken tur att jag hittade till din blogg den där försommardagen när jag ville skriva ett litet tal och sökte inspiration! Sedan dess har du givit mig många goda tankar och en och annan insikt. Som denna om skillnaden mellan påminnelse och uppmaning: den ska jag vara mer varsam med i mina olika roller!
    Tack och trevlig helg!

Kommentarer är stängda.