Undervisning: Om konsten att posta ett brev

Jag är på posten. Ska posta ett brev. Jag behöver ett kuvert och ett frimärke. Jag kan inte köpa det på posten.

– Nej, här tar vi bara emot och lämnar ut.

Jag inser att jag inte längre vet vilka tjänster jag kan få där jag är. Jag hänvisas vidare till en Ica affär. Väl där är posten en liten inhyst filial där mjölk och fil, en köttbit och två äpplen också huserar. Jag lever i en värld där ett klick skickar iväg ett mail.

Jag som så gärna vill undervisa om konsten att skriva ett litet brev där bokstäverna trycks in med egen penna och kuvertet kan illustreras med eget signum och ett speciellt utvalt frimärke. Hur är det med postgången i dessa tider? Hur var det en gång i tiden? Hur var det innan email fanns och innan sms skickades kors och tvärs över jordklotet?

Sånt vill jag undervisa om. Om konsten att posta ett brev.

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt. Bokmärk permalänken.