I det prickfrias alfabet

Jag befinner mig vid ett tangentbord i de prickfrias alfabet – jag saknar prickar over fler bokstaver an over i. Har lyssnat till en av de aderton om svenska spraket ute i varlden. Och om den gamla tanken om att svenskan pa sikt kunde ha blivit ett varldssprak. Jag forelaste om hur sprak i klassrummet. Jag ar ute i varlden. Saknar prickarna som gor ett o till en plats.

Det här inlägget postades i Verkligheten. Bokmärk permalänken.

2 svar på I det prickfrias alfabet

  1. johaniskolan skriver:

    Känner mig lite hemma när jag ser att Du skriver aderton. Hemma som i Österbotten.
    Hälsn Johan

  2. lillahjarnan skriver:

    Tack för att du kom till oss som bor i landet där prickar är en bristvara. Konstigt nog är det så att bor man tillräckligt länge här så hittar prickarna sakta tillbaka till sina a och o och allt blir återigen ganska greppbart. I alla fall ibland. Är nu hemflugen till Seattle och funderar över bokstäver och ord, böcker och läsning, egna barn och andras barn och vad som ska hända nästa skoldag då jag ska trolla med prickar och göra helt vanliga bokstäver till magiska svenska krumilurer. Trevlig resa och kom snart tillbaka!

Kommentarer är stängda.