Busschauffören om sin buss – att lära sig tala om sin skola

– Du, det här är en fin buss, sa busschauffören till busschauffören som skulle byta av. Det här är en fin buss!

Jag hörde dem prata om sin buss. Det var ett fint samtal. Bussen var den buss jag alltid åker och den var inte särskilt ny. Men för busschaufförerna var det en fin buss. Också jag kunde se det då. Att det var en fin buss. Så starka är orden. Att de får oss att plötsligt känna tacksamhet över att få åka buss. Att den fungerar som den ska. Och att busschaufförerna är vänliga mot varandra när de byter av och att de talar värdigt om bussen. Jag tänkte omedelbart skola och hur vi talar om den.

This entry was posted in Skolorden. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.