Tolvsakerslistan den 12.12.12

Japp, det här var då den magiska dagen. Tolvslaget var speciellt. Och midnattstimmen, de båda märkliga. Ja, om man vill göra magik av det som är siffror. Många vill det. Jag har gjort en lista över dagens tolv händelser:

 1. 12 minuter över sju vaknade jag alldeles försent denna spännande dag
 2. 12 koppar kaffe har jag hunnit dricka och det gjorde jag för att fira siffran
 3. Klockan 12.12 var jag vid T-centralen. Jag väntade mig ett jubel men alla rusade på som om ingenting hade hänt. Klockan 12.13 var alltsammans över.
 4. Jag var i kyrkan och såg två vackra människor säga ja till varandra och de lovade att det skulle hålla livet ut och lite till.
 5. Jag räknade till 12 resor allt som allt denna magiska dag.
 6. Prästen påminde om att Jesus hade tolv lärljungar och att Israel hade tolv stammar och jag tänkte en aning på det medan bröllopskänslorna bejakades.
 7. Jag var frestad att köpa tolv av allt i matvaruhandeln. 12 apelsiner. 12 liter mjölk. 12 chokladkakor. 12 vetekransar. 12 toalettrullar. 12 fönsterputsmedel. 12 jästpaket.
 8. Jag tänkte fotografera i 12-tema idag. Men kom av mig väldigt fort. Redan innan 12 hade jag glömt bort att detta datum skulle vara magiskt.
 9. Jag fick inga sms klockan 12.12. Det första kom efter två minuter. Alltså 12.14
 10. Jag har slagit upp tolv i min favorituppslagsbok: Svensk Ordbok, 1986, och där står om tolv som grundtal som är elva plus ett.
 11. Jag har en siffra tolv inne i min kropp – en tolvfingerstarm. Den firar på egen hand.
 12. Om tolv läser jag – Klockan 12 är det klockslag på dygnet som markerar middagstid (och i informella sammanhang även midnatt), därför säger man tolvslaget.


 

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt. Bokmärk permalänken.