Städar mitt skrivbord

Jag ritar att jag läser och skriver 2008 Körling ritar

Då ska allt vara klart, pustar jag. Boken ska vara klar från min sida. Och då sätter jag mig ned. Tittar på mina boktravar. Mot dem har jag stöttat mig, lutat mig mot Sven-Eric Liedmans Hets, toktankat klokord genom Tomas Tranströmers dikter, känt värme i Thomas Tidholms ord, grubblat på vad Ludvig Igra menar. Så städar jag undan. Kastar papper. Hittar papper. Högen som ska sorteras blir lite mindre, somligt åker i papperskorgen men en mening sparar jag. Den river jag ut, lägger i en låda. Sparar.

Så blir allt rent och snyggt för ett tag. Slår mig ned i soffan. Ser ut över ordningen. Trivs inte. Trivs verkligen inte.

This entry was posted in Skriver om ditt och datt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.