Saker att fundera kring

Körling fotograferar 2010

Idag tänkte jag så här:

 • Jag tycker om blåbärssylt, jag handlar i den i glasburkar, det går åt ofantligt många blåbärssyltglasburkar i mitt liv. Det är sorgligt att jag inte kan konsumera sylten utan att konsumera glaset, tänkte jag.

 • Idag blev jag bjuden på en god kaka till mitt te. Jag tänkte att jag druckit alldeles för mycket kaffe, ungefär 1 liter tror jag, och kunde inte dricka mer än så. Därför drack jag 2.5 dl te och en eller två matskedar mjölk för att förmildra smaken en aning.

 • Idag har jag suttit stilla i exakt 5 timmar. Det var mer än jag orkade. Nu har jag förfärligt mycket spring i benen och stör alla där jag är. Va… kan hon inte sitta still… har hon inte gått i skolan?

 • Idag har jag skrattat alldeles för lite…

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Verkligheten och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Saker att fundera kring

 1. Susanne skriver:

  Så positiv och trevlig blogg du har :-D! Jag läser en distanskurs på Stockholms Universitet, ”IT för lärare”, och en av uppgifterna var att gå in på din blogg. Du ”fångar” verkligen besökaren genom ditt proffsiga arbete med foton, texter och fakta på din blogg! Väl värt återbesök ;-)!
  Ses / Susanne

 2. alex skriver:

  syltburkar är väl roliga att samla på till olika ”matematiska” experiment… bara en liten tanke. =)

 3. Anne-Marie skriver:

  Jovisst – men jag tycker mitt matematiska liv inte är så fantastiskt. Jag önskar jag kunde minska antalet till förmån för ett adderande förhållande till jordklotet. A-M

 4. Mats skriver:

  Jag är så undrande inför alla som tror att man kan ”lära sig att sitta still”. Alla dessa samlingar som har till syfte att förbereda barnen inför skolstarten – vad är det för teori som döljer sig bakom dem?

 5. Anne-Marie skriver:

  Finns ingen teori – jag är för pedagogisk röra och rörlighet. 6-åringar skolas in att bli stillasittande. Vuxna orkar aldrig sitta stilla. Man kan få sittskador. A-M

 6. alex skriver:

  6-åringar är i behov av rörelse – precis som alla andra människor. Idag hade jag rytmik med 2 förskoleklasser och jag bara älskar se hur hela deras väsen lyser upp i rörelse – jag tror rytmik är något mycket mycket viktigt – inte bara för 6åringar!

 7. Plura skriver:

  Plura funderar – vad är problemet med glasburkar? Har A-M inte hört talas om kretslopp? Bara att gå till närmsta återvinningsstation för glas Och vipps blir det nytt glas!! Fyndigt va!! Och A-M kan äta hur mycket blåbärssylt hon orkar få i sig.

  Och välkommen till byråkraternas värld. Sådan som du och jag som har spring i bena och är störande element i byråkratin. På den tiden, för ”hundra” år sedan, när jag jobbade i den stora organisationen, störde jag genom att gå runt och snacka. Och inte jobbade fanskapet heller, hette det. Sitt bakom skrivbordet – då jobbar du.

  Så här efteråt funderar jag på vad jobbade jag med? Minns inte. Det jag minns är alla stimulerande samtal jag haft som fört tillvaron framåt.

  Plura proklamerar – framför mera männskliga möte som bryter tankar med varandra!!!!!!

Kommentarer är stängda.