En pappersmänniska är jag!


  • Vem kan idag sköta om en ko
  • Vem kan idag skörda havre
  • Vem kan idag odla potatis
  • Vem kan idag läsa av en jordmån
  • Vem kan idag läsa av ett väder
  • Vem kan idag rensa en fisk
  • Vem kan idag skapa en miljö för ett svin
  • Vem kan idag skapa ett hönshus
  • Vem kan idag …

Jag är en riktig pappersmänniska. Jag kan läsa mig till ett och annat. Jag bor långt ovanför marken. Jag kan egentligen inte så mycket av det praktiska som är förutsättningarna för att jag kan leva, verka och vara. För länge sedan då jag var barn plockade jag in vinteräpplen ur min mormors trädgård. Dessa lade man försiktigt och framtidsätarsuget i trälådor. Äpplena fick inte skava mot varandra. Det var ett nogsamt arbete. Trälådorna sattes in i mörkret och det källarfuktiga. Många månader senare fick jag sätta tänderna i vinteräpplet.

En påminnelse om omsorgen om det trädgården givit!

Frukt!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Jordklotet, Skriver om ditt och datt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.