Jag – en fjäril mellan teori och praktik


Jag är en fjäril mellan teori och praktik hörde jag mig själv säga!

Därmed är det sagt!

Vad för fjäril kan tyckas en klok och naturlig följdfråga:

– Citronfjäril om man älskar det gula men vill ha lite sura kommentarer.

– Björkfrostfjäril om man är i Umeå och det är lite kyligt, frostnupet.

– En allmän snabelsvärmare om man eventuellt tänker elefanter och kära sådana!

– En mal som aldrig slutar prata utan bara håller låda i en slags oändlighet och dessutom med en jämn röst utan smekande tonartsförändringar.

– En purpurmal – tja – en slags lilaklädd mal, se för övrigt i  förklaringen  ovan på en mal i största allmänhet.

– En Frostmätarfjäril – helt enkelt ten en sådan som  jobbar inom väderlekstjänsten med uppdrag åt det kyligare hållet.

– En Silkesfjäril – med intresse för det trådsmala modet.

– En Mumiepuppa – Ja, ja – jag är inte där än! Och hur blir det då med pånyttfödelsen? Vad kan jag tänkas bli?

– En Surpuppa – ett slags förstadie till gnällspiken och ilskentanten!

– En Tjockhuvudsfjäril –  Aha, en stortänkare!

– En Pannluggsmal – Jag har pannlugg och maler på om det jag tycker är så viktigt.

I det stora hela ser jag mig som en fjäril mellan teori och praktik. Vad får då denna fjärilstanke för konsekvenser? Det är en bra fråga. Den ställer jag genast mina ord- och uppslagsböcker:

Man kan tala om fjärilseffekten. Tänk så underbara ord det finns på effekter. Detta fina ord – fjärilseffekten – står för atmosfärens begränsade förutsägbarhet. Vi kan inte riktigt förutse allt med en aning kan vi nog tänka oss. Teoretiskt kan en fjärils vingslag ändra vädret på andra sidan jorden. Det tar några veckor innan fjärilens försiktiga vingslag orsakar storm på någon annan plats på andra sidan jordklotet. Man kan jämföra denna effekt med kaos! (och här har jag gått ut med att vara en liten fjäril mellan teori och praktik?).

Kaos?
Se där! Då var det sagt!

Jag är en fjäril mellan teori och praktik och skapar det kaos som därmed uppkommer då jag viftar på vingarna här och inte där. Då förstår jag. Det var därför jag for till Sydafrika. Jag vill något nytt i Sverige! Så jag flaxade lite med fjärilsvingarna borta i Johannesburg. Det jag tänkte där är snart på väg till oss.

Huka er!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Autodidakten. Bokmärk permalänken.

3 svar på Jag – en fjäril mellan teori och praktik

 1. Mats skriver:

  Red indian admiral
  http://i1.treknature.com/photos/35/amiral_070902__mg_2630.jpg

  Tre spännande ord i kombination.

  admire- admiral? Att tycka om och leda stora skepp på villande hav?

 2. Anne-Marie skriver:

  Hi hi – så roligt. A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.