Poliser pratar etik och moral

Ett nytt sällskapsspel till poliser – om etik och moral. Att diskutera svåra frågor och spela verkligheten. Jag tänker att kanske vi ska göra samma spel i skolan. Ett spel med de där frågorna vi måste diskutera men som vi inte gör. Det handlar om yrkesprofessionen. Jag anser kanske inte att det är ett spel men i leken kan vi nå märkliga resultat med hur vi handskas med frågorna i skolan. Det måste börja med läraren om vi också ska påverka och verka för eleven.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Värdegrunden. Bokmärk permalänken.

5 svar på Poliser pratar etik och moral

 1. Lotta skriver:

  Vi spelade ett värdegrundsspel (tror jag att de kallade det) under mina basgruppsdagar då jag var på VFU. Det innehöll dilemman som gav upphov till många diskussioner kring yrkesetik, ”rätt och fel”. Det finns säkert lokala utgåvor därute tänker jag. Alla uppfinner vi hjulet om och om igen. 😉

 2. Anne-Marie skriver:

  jag vill uppfinna hjulet en andra gång… skratt. A-M

 3. Lotta skriver:

  Ja, det skulle nog bli bättre då! 😉

 4. sspirit skriver:

  Jag tar hjulet för givet. Behovet av upptäcka det var en gång i tiden självklart. jag förundras och fascineras av hjulet styrka, rörelse, hastighet, riktning, färd. Gång på gång , om och om igen.

 5. Lotta skriver:

  Tack för en ny tankebana sspirit! ”Utvecklar hjulet om och om igen” borde det vara. Vad kul, helt plötsligt låter det mycket mer positivt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.