Betydelsen av det vuxna värdiga i bemötandet

Tankarna är stora i mitt huvud. Och jag upplever mig bekräftad i det jag möter och får ta del av. Den pedagogik jag drivit i många år sammanstrålar med det jag ser och får ta del av här. Jag behöver bekräftelsen. Det är just det värdiga förhållningssättet som gör mig varm om hjärtat. Att vuxna bemöter barn med nyfikenhet, respekt och värdighet. Och hur starka barns röster är då de talar med hundra språk.

Jag kommer att skriva om:

  • Overhead och dess betydelse för att undersöka ljus
  • Den stora klumpen lera och vikten av att inte hjälpa barnen
  • Ficklampans sken och vikten av att dansa med en ficklampa
  • Matematikens skugga och om upplevelsen av sig själv i ljusets sken
  • Pedagogens tårar och hur berörd jag blir av värdigheten och utvecklingsmöjligheterna
  • Samspelets alla regler och vikten av att inte genast se konflikten mellan barn

Anne-Marie,

som har svårigheter med att ladda upp bilder och fotografier. Jag kommer att bildsätta inläggen i efterhand.

Det här inlägget postades i Värdegrunden. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.