Omtalad med inte uttalad

– Om jag talat med någon idag?

Absolut ingen alls. För jag kan inte använda min röst. Den är helt borta. Jag har fått en sommarförkylning som kallas duga. Nej, det kallas inte duga! Det är många saker som kallas duga men den här stämbandskrackeleraren kan knappast kallas duga! Och den duger inte mig. Den duger inte för någonting. Dessutom ska jag vara inomhus och absolut inte i solen. Säger min läkare. Det kallar jag duga! Eller buga. Jag får lov att buga för fakta. Ingen sol här minsann. Dessvärre kunde jag inte fråga någonting heller så jag nickade glatt åt beskedet. Jag läste att nej och ja är ord som stärker identiteten. Det tror inte jag på. Jag kände mig inte det minsta stärkt av att säga JA till läkarens väldigt kloka råd om att jag bör vara inomhus i skuggan och inte säga ett ord.

Men jag tror inte riktigt läkaren sa så. Jag tror läkaren sa att jag visst fick vara ute, men inte i solen. Dessvärre ser jag inga moln på himlen och jag anar att temperaturen idag slår rekord. Jag anar det. Och det duger bra för mig!

Men ensamheten i mörkret är stort, och rösten gör att jag inte kan ringa om jag inte vill väsa någon i öronen, och det är knappast någon som tänker göra mig sällskap. Jag kan skriva. Så det är vad det blir idag.

– Synd om mig?

– Inte det minsta. Vad är ett bad i havet mot en plask i badkaret?

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Omtalad med inte uttalad

 1. Carina Hasselgren skriver:

  Krya på dig och tur att fingrarna kan löpa över tangenterna när halsen trilskas 🙂

 2. Anne-Marie skriver:

  Ticketack! Jag skriver för fullt. Sitter under ett parasoll. Mol tyst. Datorljudet är det enda som kommer från mig. Jag harklar mig inte ens. A-M

 3. Morrica skriver:

  Skönt att veta att vi är fler som sitter bak nerdragna persienner och tiger. Tur man inte blir hes i tankarna i alla fall!

 4. Plura skriver:

  Tja – en sommar för arton år sedan fick jag medicin för Borrelia med samma förhållningsorder från doktorn. Det gick ju inte att vara inne för jag byggde mors stuga ute på landet.

  Bekymret var att knogarna svällde upp och gjorde så inihoppsan ont. Kunde knappt få ihop fingrarna till slut.

  Och temperaturen idag, tja så där 25 – 30. Och det är ingen höjdare och sitta i bilen när man tvingas hälsa på mor, handla mm. Bättre att hålla sig i skuggan…..
  Krya på dig från Plura.

 5. Anne-Marie skriver:

  Du måste vara en fin son! Helt underbar tror jag. A-m

 6. Anne-Marie skriver:

  Låt oss bilda de tystas akademi! A-M

 7. Morrica skriver:

  De Tystas Akademi, åh vilket underbart uttryck!

 8. Anne-Marie skriver:

  ja, jag kom på det nu, och jag ska utveckla något tänk kring det. A-M

 9. sspirit skriver:

  Jag ser framemot min första veckan av sommarledigheten, när jag kommer att slå ner mig med något slags feber och förkylning.Om det är något som jag kan slå vad om det är just detta. Helgerna och semestrarna måste ha jag något för mig att göra. Min kropp vet väl att minsann har jag inte tid för sådant trams någon vardag.

  Må gott där i skuggan!

 10. Anne-Marie skriver:

  Akta dig. Jag fick min innan semestern. Jag tror det går något – för jag är inte den enda. Nu vänder det och just nu mår jag bättre. Imorgon räknar jag med att vara relativt frisk. Ha en underbar tid Sspirit. A-M

 11. pia skriver:

  Ja, vad är ett dopp i havet mot……
  Jag har tagit ett dopp i havet åt dig idag. Det var vågor och havet var kallt. Krya på dig!

 12. Anne-Marie skriver:

  Det tyckte jag om Pia, tusen tack. A-M

 13. Mib skriver:

  Krya på dej. Låter faktiskt inge roligt att va sjuk nu… Fast du klarar galant att hitta på positiviteter ändå tror jag 🙂

Kommentarer är stängda.