Bokstaven, ordet, meningen – om näringen!

Jag såg mig själv skriva:

… ta åt dig annars skickar jag orden i flytande form så får du dricka dem eller få dem i droppform in i ditt blodsystem, till ditt behövande inre.

Ord ska verka gott. Det är bara att tänka E-vitamin, D-vitamin. Det är bokstavsnäring. Ordnäring kan vara: vänliga, saknar dig, väntar, blåbär, skogssjö, papegoja, glad. Meningsinnebörden bör vara uppbygglig: ”Tänk så glad jag är att du bara går omkring och finns!”

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Mina läsare, Ordförrådet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Bokstaven, ordet, meningen – om näringen!

 1. Plura skriver:

  Plura funderar över vilka näringsämnen är för ord som inte är uppbyggliga men som behövs i vissa sammanhang?

 2. Anne-Marie skriver:

  Vissa ord kan behövas – exempelvis näringslösningar! Men alla ord kan ha ett bultande hjärta ibland och en medveten tanke om att det här är behövligt att sätta ord på, också det som kanske är lite obehagligt. Men man kan hålla sig till sak. Om man håller sig till sak och inte person så är det betydligt enklare att utveckla något ihop, även det motvilliga. Det är ord som inte håller sig till sak utan ord som är ämnade att skada som bör rensas bort i vanliga möten. Man kan ansvara för sina ord och handlingar. Det kan man alltid göra. A-M

 3. Plura skriver:

  Visst ord som är ämnade att skada ska renas bort i vanliga möten. Sanning och konsekvens gäller i orden och handlingen. En bra lek man lekte en gång i välden.

 4. mie skriver:

  Meningen är hur fantastisk som helst och vilken snabbverkan…direkt in i systemet…snabbverkande var det…men även den kuren förtunnas. Mottagaren till denna dunderkur kan lida av kroniskt brist på självförtroendevitaminer.Systemet fylls på gång efter annan och likafullt tycks systemet aldrig annat än tomt. Då måste det ha uppstått läckage, stort läckage som är svårt att laga och lappa.
  Därför skall din fantastiska injektionsbehandling påbörjas i livets tidiga skede. Då uppstår endast små kanske inga läckage i livets näringskedja.

 5. Anne-Marie skriver:

  Så gott, och mot barn ska vi om och omigen ge dem rätta ord och vänliga åtbörder. A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.