Misslyckade lektoner eller hur man undviker pepparväxter bland tvåor.

Kära lärarkandidat, kära nyutexaminerad lärare, blivande kollega –

Jag kan omöjligt lista upp alla misstag jag har gjort som lärare, lektioner som gick åt pipsvängen, idéer som inte gick att genomföra … ja allt det där. Filar på en lista så att ni vet att de äger rum och att det är så det är, man gör dem. Misstag och fel.

Jag minns en gång då en mamma kom med en hel mängd med chilifrukter. Hon talade om dem med energi och kraft. Och så fick barnen titta på de där, och så skulle det skäras upp och tittas inuti, och då skulle det pillas lite i de där röda och all fröna och så började det klia och så började barnen peta sig i ögonen och då svullande ögonen upp och jag blev livrädd och sprang och hämtade kallt vatten och baddade ögon och tvättade fingrar… hela kvällen satt jag sedan spänd vid telefon och väntade på samtalen där föräldrarna skulle be mig dra dit pepparn växer…

… de kom inga sådana!

Som sagt jag ska lista en lista med fel, misslyckanden och annat smått och gott.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.