Första lärardagen! Ge ord, råd till en nyexaminerad lärare!

Om ni vill – skänk er berättelse till de som är nya inom yrket och denna höst får sin första klass. Skriv något litet här. Berätta om en liten episod. Ge ett litet råd. Värna de som träder in i yrket. Skriv!

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

4 svar på Första lärardagen! Ge ord, råd till en nyexaminerad lärare!

 1. Pingback: Tweets that mention Första lärardagen! Ge ord, råd till en nyexaminerad lärare! « Anne-Marie Körling -- Topsy.com

 2. Annika skriver:

  Det var länge sedan jag gick och utbildade mig. Då var det bara fråga om att få rätt svar, jag minns att jag var så nervös vid mitt första möte med en klass att jag till och med nästan hade skrivit upp vad eleverna borde svara på mina noggrant antecknade frågor. Ett steg utanför ramen och jag var vilse. Så småningom blev jag mer bekväm i att hamna utanför i oväntade situationer, allt går att ta vara på om man är flexibel och samspelar med barnen.
  Mitt råd är att naturligtvis ha en planering i grunden, men att ta tillvara det som bjuds av barnen och inte vara rädd för att ”hamna bredvid”. Det är samspelet som är en av tjusningarna med detta yrke, man vet aldrig vad som kommer att hända. Ingen dag är den andra lik. Var bara öppen och lyssnande.
  Annika

 3. Anne-Marie Körling skriver:

  Det tackar jag för. Vi kan samla lite tips här. Ticketack. A-M

 4. Lisa skriver:

  Vill bara tipsa om en blogg för ”nya” pedagoger:
  http://blogger.steinberg.se/archives/category/starthjalp-for-nya-pedagoger

  Kanske finns något matnyttigt där?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.