Skolorden: Vi säger lärarrollen

Jag googlar på ordet lärarroll och finner närmare 35 000 sökträffar. Jag roar mig med att söka på läkarrollen och finner 5 800 sökträffar.

Att spela en roll är det nog inte tala om då det gäller lärarrollen, men att lärare spelar roll önskar jag att det kunde betyda. Yrkesrollen är det nog fråga om. Läkarna verkar mera hemma i sin om man får tro sökträffarna, lärarna söker sin roll.

Jag har tankar om hur vi kan polera fram yrket lärare och skapa konturer kring yrkesrollen. Se där, nu använde jag ordet igen. Därmed ökar jag också på statisktiken och träffmöjligheterna. Nåja, jag fördelade det jämt mellan yrkesrollerna.

Men allvarligt talat – varför är det så stor skillnad på antalet träffar? Kan det säga oss någonting?

***

PS. Tandläkarrollen hade 22 träffar. Intressant.

Polisrollen hade ca 1 100 träffar. Jättespännande. DS

This entry was posted in Barns rättigheter, Skolorden and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *