Autodidakten

Autodidakten saknar betyg.

Det gör autopiloten också!

Dagens Körlings Ord! (Inte troligt Anne-Marie, skulle inte vara likt dig)!


Det här inlägget postades i Ordförrådet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Autodidakten

 1. Jan Lenander skriver:

  Hmmm oj vad jag vridit och vänt på dessa visdomsord. Jag får välja följande lilla fundering: Autodidakten kan precis som autopiloten snabbt och effektivt föra flygplanet framåt men hur är det när något ovanligt inträffar?

 2. sspirit skriver:

  Men de saknar inte betydelse.

 3. Anne-Marie Körling skriver:

  Det är en lek med ord. Autodidakten kan tänka – det kan inte autopiloten! Det gäller att utveckla lärande strategier och ibland visar det sig att den snabbtänkte klarar sig. Då handlar det inte om betyg utan om vilja, mod och kunskap. Det här är inte ett inlägg i någon debatt – man får läsa mig som en ordlekare! För det är jag. Kan inte låta bli!

 4. sspirit skriver:

  Låt inte bli! Det är så roligt att leka med orden.Det är så roligt att leka.

 5. Anne-Marie Körling skriver:

  Jag låter inte bli. Kanske blir det svårt om jag ena stunden är allvarlig… men andra stunden inte – visst kan man förstå skillnaden…

 6. sspirit skriver:

  Jo, det gör man. Och gör man inte det , då blir man missförstådd och sedan förstådd igen. Så är det med orden.

 7. Det här är en allvarsam lek.

  När man har betyg och har harvat på några år kanske autopiloten kommer på. Det är farligt, för vi har ett jobb där man aldrig får sluta tänka och aldrig får sluta lära sig. Alla lärare behöver vara autodidakter – om man nu kan kalla det för det när man lär sig av sina elever, kollegor och de situationer man hamnar i.

 8. Anne-Marie Körling skriver:

  Den allvarsamma leken. Orden jag tänker är att vi ska leta efter autodidakten också hos eleven. Autopiloten hör inte hemma här. Men autodidakten gör det. LEv Vygotskij var autodidakt. Jag är det också. Jag vill alltid lära. Så ser jag på autodidakten. Och så ser jag på automatiken. Jag kopplar in mina pedagogiska tankar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.