Min första formativa bedömning har jag sparat

Min första nedskrivna formativa bedömning och dess process har jag sparat. Det är spännande att se att jag följer samma tanke. Den att verka för det jag ser och det jag gör av undervisningar, hur jag medvetandegör eleven och låter eleven utvecklas i samspel med undervisningens fokus. Den är daterad 2003. Och jag har gjort så sedan dess. Då gjorde jag det enbart för att utveckla mina undervisningar. Det var syftet. Att jag sedan följde elevens kunskapsutveckling var en annan sak. Den kom liksom på köpet. Och det är det samspelet jag fortfarande vill utveckla. Relationen till stoffet och hur två aktörer utvecklar lärandet ihop.

Det här inlägget postades i Formativ bedömning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.