Sorg – jo – det är ett stort ämne

DSC_9217

Någon skrev till mig –  skriv om sorg. Gör det igen och igen. Vad är sorg?

För mig är sorg något stort.
Jag sörjer någon jag älskar, älskat … och någon som fortfarande håller min hand, mitt hjärta. Jag sörjer någon som en gång var en mamma, en pappa. Jag sörjer och ombesörjer. Jag försörjer mina minnen av dem och det jag inte vill förlora.

Jag sörjer någon som fortfarande pratar med mig.

Sorg är ett rum för de som var en gång. Det är ett stort rum. Fyllt av kärlek, fyllt av skratt, fyllt av närhet, fyllt av minnen … och fyllt av …

Sorg är stort.Det kan vara att sörja något som inte blev, sörja det som kastades bort. Men sådan sorg kan bli snäv och otillåtande. Ta för stor plats och inte bereda för det nya.

Sorg är ibland ett tillstånd. Då behöver man tjocka täcken och bomullsorden, den vackra gesten i en fråga:

– Jag sätter på kaffe, vill du ha? Jag häller upp i din favoritkopp? sen sitter vi tysta intill varandra och sörjer ett litet tag. Hur länge vill du sörja nu? Aha, en liten minut eller så. Då så… låt oss sörja.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Sorg och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.