Ja, jag gillar kor…

Helt plötsligt kom jag på att jag verkligen gillar kor. Riktiga kor. Som säger MU eller hur det nu låter MÖöööö!

Det kanske är konstigt. Men ibland låter inte korna som vi människor skriver att de gör. Det var bara en tanke som slog mig. Det är mer mänskligt att skriva. Kor är inte mänskliga men de äter ibland fyrklöver utan att ha räknat ut att det är fyrklöver. Det är tur för dom att dom inte vet vilken tur de har.

Så kan man få igång lite koläten här… hur låter kor och hur beskriver vi det med bokstäver – gärna på många olika språk? Hur låter kon i Spanien? Förstår kor varandra om jag köper en ko från Frankrike och låter den hoppa och skutta på en äng med massor av klöver tillsammans med en svensk ko som heter Rosa?

This entry was posted in Skriver om ditt och datt. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ja, jag gillar kor…

  1. Plura says:

    Tur att de inte är som Mamma Mu!

  2. Öpedagogen says:

    I kodebatten måste du lyssna på denna låt. Det är gotländska bandet Smaklösa http://www.smaklosa.se/smaklosa24/default.htm som sjunger. Ett helt galet band som sjunger falskt men hjärtligt. De flesta utanför Gotlands gränser brukar inte uppskatta deras låtar, men håll till godo:
    http://www.youtube.com/watch?v=HKmaL3mtBRY
    Och som extra kuriosa sjöng mina 6:or den på skolavslutningen i kyrkan där de avslutningsvis kastade gröna Lantmännenkepsar i luften. Jag gillar låten och tänker på mina 6:or som i veckan har börjat på gymnasiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.