Landa mjukt ni ensamkomna – Rädda Barnens kampanj! Sprid!

Hej Anne-Marie,

Vi hördes i våras rörande vår kampanj då som hette Livets Lotteri. Sedan dess har jag arbetat jätteintensivt med ensamkommande flyktingbarn och nu på lördag kulminerar det bland annat i en manifestation. Vi är jättetacksamma för ditt engagemang i barnrättsfrågor och vill du fortsätta att engagera dig blir ingen gladare än vi.

Vore fantastiskt om du ville delta i manifestationen men om det inte går eller det inte passar dig så finns flera andra alternativ du kan stötta oss med denna gång.

Läs mer nedan. Tack på förhand!

Mvh Victoria

SÅ HÄR GÖR VI!

Barn och unga som kommer ensamma till Sverige har rätt till ett värdigt mottagande. Den 4 september arrangerar Rädda Barnen, Röda Korsets ungdomsförbund och Rädda Barnens ungdomsförbund en stor gemensam manifestation för:

  • Ett värdigt mottagande av barn och unga på flykt
  • Att fler kommuner ska ta emot ensamkommande flyktingbarn
  • Ett medmänskligt och öppet samhälle, för alla barns rättigheter – utan åtskillnad

Manifestationen äger rum samtidigt i åtta städer i Sverige. I Stockholm kommer vi t ex att samlas på Mynttorget vid Sveriges riksdag klockan 12:00. Befinner du dig på annan ort, se mer information här. Vi ber deltagare att ta med en väska, som symbol för livet på flykt.

Eftersom det är valtider och alla som vill kanske inte har möjlighet att delta fysiskt i manifestationen så vill vi också lyfta frågan om ensamkommande flyktingbarns mottagande i sociala medier. Det är här du kommer in!

Skulle du kunna tänka dig att hjälpa oss för att barn på flykt skall få landa tryggt? Det tar bara någon minut men kan göra stor skillnad. Välj gärna ett eller flera sätt enligt nedan för att visa ditt engagemang.

Stort tack på förhand från Rädda Barnen, Röda Korsets ungdomsförbund och Rädda Barnens ungdomsförbund!

Ex: @raddabarnen Jag skulle packa pass, fotoalbum, mobilen, snus och farmors halsduk. #landatryggt http://bit.ly/d4LfP9

Twitter

1.     Från och med den 1 sept, gör ett inlägg på Twitter och svara på frågan ”Vad skulle du packa i din väska om du tvingades på flykt?” Märk inlägget med #landatryggt och länka gärna till vår kampanjsida på facebook: http://bit.ly/d4LfP9

2.     Retweeta @raddabarnens inlägg om manifestationen.

Facebook

1.     Ta redan nu en bild på din handväska/resväska/ryggsäck och ladda upp bilden som din profilbild på Facebook.

2.     Klicka redan nu på ”attending” på manifestationens sida på Facebook och sprid inbjudan vidare till dina vänner.

3.     Inför eller under manifestationen, mejla oss en bild på dig och din väska till info@rb.se så lägger vi upp bilden i ett fotoalbum på Rädda Barnens Facebook sida.

4.     Från och med den 1 sept, svara på frågan ”Vad skulle du packa i din väska om du tvingades på flykt?” i din statusuppdatering på Facebook och länka till manifestationens sida på Facebook (http://bit.ly/d4LfP9). Stockholm: Mynttorget

Blogga

Berätta om Rädda Barnens arbete för ensamkommande barn och stundande manifestation lördagen den 4 september. Länka gärna till; http://www.rb.se/vartarbete/isverige/Ensamkommande_flyktingbarn/Pages/default.aspx

För att lägga upp Landa tryggtsymbolen på din blogg, kopiera koden:  <script language=”javascript” src=”http://www.rb.se/landa-tryggt/landa-tryggt.js”/></script>
och klistra in den i din bloggkod på det ställe där du vill att bilden ska ligga.

Du kan också ladda upp symbolen som en vanlig bild: Högerklicka på bilden -> välj Spara bild som -> Spara till din dator och ladda upp på din blogg/sida.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.