Fråga mig till råds – ABSOLUT! Jag är tacksam för det!

Bästa Anne-Marie!
Jag har av mina kollegor fått i uppgift att komma på idéer till hur vi kan utveckla vår läsundervisning. I dagsläget har vi tjugo minuters tystläsning varje dag och tillgång till ett helt okej skolbibliotek.

En del barn (10-15%) verkligen älskar dessa stunder, en del andra barn (10-15%) sitter bara av tiden och övriga elever tycker om att läsa men saknar det där lilla extra. Vår ambition är, mycket enkelt uttryckt, att få fler elever att älska tystläsning och att helt eliminera gruppen elever som verkligen hatar att läsa.

Har du några tips du kan ge mig?

Absolut vill jag svara på denna fråga. Jag ska givetvis skriva ett blogginlägg men föreslår också att du ringer mig så ska jag babbla/berätta/orda/beskriva/lägga till/utveckla/diskutera/utmana och lyssna på det du har att säga. Ring närhelst du vill. Det är många som ringer mig. Du är välkommen också! Gör det!

Och får jag några dagar på mig så skriver jag ett blogginlägg. Läsning är ju så roligt. Så det måste eleverna få uppleva. Till 100% för att vara noggrann!

Det här inlägget postades i Frågekonsten, Mina läsare. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fråga mig till råds – ABSOLUT! Jag är tacksam för det!

  1. Cecilia Bengtsson skriver:

    Åh, det här inlägget vill jag kommentera och tänka kring men inte nu måste sova. Så länge vill jag länka till ett blogginlägg om Ytternäs skola på Åland där det arbetar en fantastisk skolbibliotekarie. http://skolbibliotekost.blogspot.com/2010/05/powerpoint-till-skolbibliotek-ost-maj.html

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Jag tackar och självklart ska du vara med och svara… stötta och hjälpa. Men jag tror inte på tyst läsning. Jag tror på mummlande läsning

  3. Cecilia Bengtsson skriver:

    Mmmm. håller med! Just därför vill jag resonera och reflektera och ta stöd i forskningen etc.!

  4. Pingback: Gyllene vägar till läsglädje | Cecilias tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.