Ord är som vitaminer

Ord är som vitaminer!

Och vi kan nära oss själva.
Jag kan nära mig med glada ord för att skratta.

Jag kan ge mig själv några b-vitaminer och vips så har jag orden Bulle, busig, Bamse, Bingo! Jag kan hämta hem några c-vitaminer och så har jag choklad i bitar. Ord är så kraftfulla att de kan förändra saker i våra inre. Fantasier kan göras större om vi klär dem i många ord, förälskelser kan bli mer förälskelse då vi samtalar om den med våra ord, och det farliga kan göras mindre farliga om vi vågar våra ord. De ord vi använder tenderar att skapa sanningar som vi ska förvalta eller förändra. Ord är mycket kraftfulla och om vi vill kan vi gå igenom en riktig vitaminkur. Vi läser en bok!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.