LÄXA – NÄE!

Från läxa till läruppdrag!

Åh vad jag gillar mitt eget ord: L Ä R U P P D R A G!

Fast jag kan nog fila på det ordet också. Nu genast inser jag att det ordet bara är bra i förhållande till ordet läxa. För jag gillar inte läxor. Men däremot gillar jag kommunikationen kring något som vi måste få mer kunskap om. Därför kan läruppdrag ersätta ordet läxa i min värld.

Men jag gillar inte ordet läruppdrag längre! För risken är att läruppdraget blir en läxa. Då förflackas ordet läruppdrag. Låt mig tänka på ordet lärande! Det smakar gott i hela mig.

Lärandet har inga gränser. Så kan jag tänka! Så kan jag verka!

Det här inlägget postades i Misstagen och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på LÄXA – NÄE!

 1. Lilian skriver:

  Jag är själv motståndare till läxor, har mött många lustsläckande ”tvungen att göra uppgifter”. Men tänk när någon får det där ljuset i ögonen och viljan att veta mer! Njuter själv av att läsa och lära på fritiden – jag njuter av mina lustlärastunder! De är betydligt mer njutningsfulla än måstelärastunderna.

 2. karin skriver:

  Gillar inte heller läxor.Varför och för vem? Det ser så olika ut i elevernas vardag. En del har full uppbackning hemmifrån med läxor, en del ingen hjälp alls. Glappet ökar, de som redan kan lär mer, de som behöver mest stöd lämnas ensamma med läxan.
  Hur skal läxor eller läruppdrag se ut om alla skall ha samma förutsättningar att klara uppdraget?

 3. Anne-Marie Körling skriver:

  Underbart Lilian! Jag skulle vilja ha dig som rektor! //Anne-Marie

 4. Lilian skriver:

  Tack för de uppmuntrande orden, det värmer ett lite fredagsmatt rektorshjärta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.