Yttrandebefrielsen i klassrummet

– Jag skulle hellre tala om yttrandebefrielsen, hörde jag mig själv säga till den lärarkandidat som ringde och berättade och konsulterade och inkluderade och informerade mig om utbildning, lyckade undervisningar och professionalisering på sin utbildartopp!

– Yttrandebefrielse? hörde jag som ett eko!

– Ja, yttrandebefrielse! Det kommunikativa klassrummet och elevernas aktioner och ditt underbara fokus för undervisning. Det är demokrati. Det är yttrandefrihet. Det är och verkar vara som yttrandebefrielse!

Jag smakar på ordet själv. Tycker om kommunikationen! Tycker om relationen! Tycker om lyssnandet. Tycker om samtalet. Tycker om diskussionerna! Tycker om att bli uppringd och inkluderad i skolsverige och få inblickar från och i ett klassrum, få höra en lärares, en blivande lärares, väg till yrket och undervisningen.

Lev!

Det här inlägget postades i Klassrummet, Kommunikationen, Pedagogiska miljöer. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.