Böckerna i överalltmiljön

Böcker för barn ska finnas där barn är. Böckerna ska följa alldeles intill där barnen är. Om man sätter på sig en gummistövel eller en galonbyxa eller en snurrklänning eller en jacka eller en öronmössa eller en vante och alla skor ska prövas i miljön där skorna är så byggs orden upp. Och kanske mitt i ordriket i garderoben kan man passa på att kliva rakt över tröskeln in i bokens värld. Boken följer barnet. Författarna också.

Det betyder att miljön är barnets! Det är barns rättigheter i rummet!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.