Körlings Adventskalender 3: ordet ordförståelse

Det är en ros utsprungen! sjunger vi. Tralla La! Tralla La! Och då jag sjunger ”Det är en ros utsprungen” så ser jag den där rosen springa ut i vild galopp. Jag har aldrig sett en ros springa så det krävs mycket fantasi för att verkligen göra orden rättvisa – en ros utsprungen!  Jag undrar så varifrån rosen springer. Och varför den springer ut och inte in. Jag undrar så hur rosen känner sig där ute i vinterkylan!

Dagens ord måste därför bli Ordförståelse.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Kalendrar av alla slag och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Körlings Adventskalender 3: ordet ordförståelse

  1. mie skriver:

    Ursäkta om jag kommenterar alltför ofta men det ääär så inbjudande.
    ORDFÖRSTÅELSE. I samma sång ”Det är en ros utsprungen”….”av Jösse, rot och stamp.” Jag måste anstränga mej för att sjunga den rätta texten.
    I förskolan har vi en viktig uppgift i att förklara ord i de sånger vi presenterar te.x gm. att visualisera texterna.
    Ser fram emot morgondagens ord!

Kommentarer är stängda.