Barnet är sin kommunikation

Barnet föds till världen som en finslipad kontaktsökare. Den inre kompassen riktar sig mot världen. Som om alla riktningar är inställda mot mänsklig hud, röst, värme och tillhörighet. Varje inre kompassnål darrar känsligt för varje människas gensvar. Vi är människor och vi föddes in i dialogen med andra. Vi kan aldrig avsluta vårt kontaktsökande och vår längtan efter att få tillhöra. Den inre kompassen riktar oss därför mot en annan människa. Och om det är i klassrummet. Så låt kompassen få ett gensvar! Det är varje vuxen ansvarig. Att tolka, översätta och ta emot kommunikation och viljan att tillhöra den.

Allt mänskligt är relation och kommunikation.

This entry was posted in Barns rättigheter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>