Återskapa förtroendet för skolan

Att förlora förtroendet är stora och allvarliga saker. Det kan skada det självförtroende som en verksamhet har utan att förstå att mandatet är förlorat. Men då man inser att man förlorat förtroendet måste man arbeta annorlunda och tänka nytt, kreativt. Man behöver också be om ursäkt, tala sig till insikt och säga att vi tänker pröva att göra allvar och försöka pröva andra vägar. Förtroende tappar man inte från en dag till en annan, det sker långsamt, besvikelse läggs till besvikelse och så en dag är det ett faktum – förtroendet är förbrukat, förlorat och …

Att återskapa förtroendet handlar om att visa vilja till aktiv förändring. Hur den ska se ut behöver man kanske inte veta, men att man i skolan ska ta ansvar för att just förtroendet återskapas. Det är något med viljan att ta ansvar. Det kanske är själva grejen. Ansvaret.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Återskapa förtroendet för skolan

  1. Morrica skriver:

    Kanske är det så

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.