Tacka eleven – visa tacksamhet inför eleverna

Tack! Tack för denna skoldag! Tack för att jag fick läsa! Tack för att ni lyssnade så noggrant på mig! Tack för att jag har fått en fin arbetsdag! Tack för att ni berättar hur man kan tänka då man löser matematiktal!

Det är möjligt och värdigt att också tacka eleverna. Jag är noggrann med just tackandet. Jag tackar för att jag får ta del av elevernas skrivande, jag tackar för att jag får lyssna. Jag tror att det är viktigt och betydelsefullt. Jag tar inget för självklart. Jag har ingen suverän rätt att bara kräva. Jag kan visa att det också betyder något för mig – alltså de eleven delar med mig och det jag får dela med eleven.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Värdegrunden, Verkligheten och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.