UR; Att inspirera till läraryrket!

Hej Anne-Marie!

Jag tror att det är den person jag tänker på som jag skriver till 🙂
Igår såg jag på ett UR-program där du medverkade. Av en slump zappade jag till den kanal som programmet visades på.

Jag blev otroligt inspirerad och glad av att lyssna till dina tankar och åsiker samt idéer! Och genast blev jag så sugen på att ta mig i kragen och plugga till lärare, något som jag har funderat länge på, dock har jag tänkt spara pengar och resa först innan det blir någon utbildning 🙂 Det jag främst kom ihåg var att du nämnde att det finns inga rätt eller fel – annars blir de flesta av oss inmatade med vad som är rätt och inte… Jag njöt av att få se din kommunikation och ditt förhållningssätt till barnen – bestämt, samtidigt öppen och snäll med positiv och uppmuntrande energi! Precis som en lärare ska vara tycker jag 😀

Om/när jag väl bestämmer mig för att läsa till lärare skulle jag väldigt gärna vilja ha dig som mentor!

TACK för ett fint innehåll med dig i programmet!!!!! Jag kände mig lyrisk och lycklig inombords efter att ha sett det 😀

Jag har fått många mail och många gensvar efter programmet Körlings Barn som sändes nu i måndags. Det är roligt och det gör mig givetvis mycket glad. Jag kommer att sammanställa dem här på bloggen.

Att få inspirera till läraryrket är en viktig uppgift. Körlings Barn är en del av en hel serie program om läsning och skola och ingår i serien som UR producerade 2010 – Barn av sitt språk!

Då det gäller mentorskap har jag fungerat som mentor via min blogg – dvs – jag har fått frågor från studenter och lärare som jag besvarat i form av blogginlägg som varit generella och inte riktade som svar direkt till en undrande. Jag är öppen för dialog om läraryrket och om skolans innehåll. Jag värnar relationen till eleverna!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på UR; Att inspirera till läraryrket!

  1. Lotta skriver:

    Hahaaa! Det är så härligt! Du inspirerar inte bara blivande lärare och aktiva lärare utan även en nybörjarlärares mamma, nämligen min. Hon var eld och lågor efter att ha sett dig och framförallt lyssnat till dina ord på TV häromkvällen. ”Hon pratar ju om precis det som du brukar säga att du vill uppnå med ditt lärarjobb!”, sa hon entusiastiskt till mig. Hon fortsatte: ”Henne skulle du ha som mentor!” Mm, tänkte jag…jag och många många med mig… Sen tänker jag att det har jag ju faktiskt, jag och många många med mig, här på Körlings Ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.