Rummet där vi är, där vi lär!

Lite krasst – en skola kan vara precis allt. Jag tror på skolan! Så tänkte jag då jag gick omkring i ett renoveringsobjekt i Edinburgh, på open-house-day, där man fick gå in i hus av olika karaktärer och olika stadier.

Husets rum markerades nogsamt. Färgerna för varje rum belystes av rummets användning. Ljuset flödade in i vardagsrummet. Det skulle nog tapetseras i gula toner. I sovrummet var färgerna lugna och vilsamma. Inga oroande mönster, inga starka färger. Varje rum sin ton och sitt syfte. Skolan tänkte jag? Där ska det vara lugn och rörelse, där ska eleverna lära och röra sig, där ska det hända saker och ting, där ska lärandet blomstra och synliggöras. Sittingroom?

Det här inlägget postades i Pedagogiska miljöer, Verkligheten och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.