Eleverna; Meningsfullt arbete …

 

 

Meningsfullt arbete: … om man ska skada en människa illa så ska man göra hennes arbete meningslöst skrev Dostojevskij. Jag vet inte riktigt var han skrev detta men ger honom nog rätt. Arbetet ska kännas meningsfullt och viktigt för den som utför det.

Men i samma stund jag tänkte så slog tanken mig att det är just så vi måste tänka kring eleverna. Om man ska göra en människa viktig så är det att visa tilltro till hennes förmåga och uppskatta det arbete som görs.

This entry was posted in Barns rättigheter and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Eleverna; Meningsfullt arbete …

  1. Morrica says:

    Uppskatta hennes arbete och sätta det i sammanhang, så att även meningen med de delar av arbetet som i stunden syns meningslöst tydliggörs. Det är en del av det som är vårt arbete, vi som har som uppgift att vara lärare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.