Dra ned gardinerna och stänga till!

Jag som alltid talat om skolan och dess möjligheter till samspel med omvärlden önskar att vi stänger till om oss i skolan och därinne börjar yrkesordsätta oss, polera fram yrkesstoltheten och värna närhetsprincipen till elevernas lärande. Vi ska göra ord och meningar av det som äger rum i våra klassrum, stötta rektorns ensamma arbete genom att också börja tala lärande och elevernas lärande utveckling i gemenskap med alla som arbetar i skolan.

Jag blir tok förtvivlad över den övergivnad skoldebatten skapat, den tyngd och sorg en lärarkår kan känna och den maktlöshet som faktiskt gör att man vill stänga dörren om sitt och dra ned gardinerna och skydda sig själv och sin klass.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.