Datorn i arbetet

HJÄLPLIGT - Körling fotograferar 2009Det är viktigt med dator, nätet och möjligheter att skriva in sig verksamheterna. Skolan är sedan länge eftersatt. Det kan inte vara en rektors ensamma uppdrag att datorisera skolan och ge lärare och elever riklig tillgång till de redskap samhället i stort använder sig av. Då lärarfacken tar upp frågan om hur lärare kan använda datorn i sitt arbete så belyser de en lärarsituation som lärare är väl bekanta med.

Jag minns den lärare från Indien som jag talade med. Han hade väldigt många elever, fyra gånger så många som jag hade, och i samma åldrar som mina, samtliga elever hade små bärbara datorer i vilka eleverna fick matematiska uppgifter och uppdrag. Jag vet att jag tystnade, dels därför att de matematiska uppdragen denne lärare från Indien gav sina elever var långt mer avancerade än de jag gav mina, samt att hans elever var så uppkopplade och interaktivt lärande.

Men jag är inte mycket för att klaga eller beklaga mig, jag gör det bästa av det jag har. Jag är väldigt mycket emot att eleverna får höra mig klaga, sura eller vara allmänt trött över en situation jag har eller tror mig ha. Eleverna har sina rättigheter att få lära i skolan. Det betyder att jag måste göra det bästa av deras utbildningsdagar. Så kan man tänka…

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Autodidakten och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Datorn i arbetet

  1. Plura skriver:

    Underligt att ni inte är en modern arbetsplats. Skulle vilja se vilken annan dito som skulle leva kvar i detta. Inte ens i kommunhuset är det snålt om datorer. Min borde får digitalwhiteboard istället.

  2. Anne-Marie skriver:

    Det är nog så generellt på skolor, talar inte specifikt om min skola, A-M

  3. Plura skriver:

    Har förstått det så. Skolan tycker det är stort att det finns datasalar med datorer som haft bästafördatum sedan länge sedan.

    Tycker det är skrämmande att man inte sattsar på moderna pedagogiska verktyg.

Kommentarer är stängda.