Funderingar kring bloggskrivandet

Bloggskrivandet? Behovet jag har av att skriva? Vad är det för behov? Att förmedla mig utåt? Att förmedla mig till mig själv? Att tänka i ett offentligt rum?

Det är många olika saker som gör att jag skriver blogg. Jag har längtat så efter att tala pedagogik och få uttrycka mina tankar tillsammans med andra. Under alla mina år som bloggare har möten med läsare varit mycket fina. Även om man inte har tyckt samma sak så har tonen varit respektfull. De gånger jag inte upplevt de så är mycket få men jag har då valt att skydda mig själv och mitt skrivande. I dessa fall anser jag att min blogg är min alldeles egna och att jag tillåts välja bort de som raljerar och smutsar ned. Det har hänt mig två gånger under mina fem år av bloggande. Aldrig mer än så. Det tycker jag är fantastiskt. Välkomna!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Funderingar kring bloggskrivandet

  1. Mats skriver:

    Jag håller med. Andra delar av nätet är extremt polariserande och det tar tid att vänja sig vid den hårda tonen på Newsmill och twitter.

    Samtidigt tror jag att det finns en grundläggande logik i att den vänlige blir vänligt bemött.

    Ha en bra bra dag!

  2. mie skriver:

    Texter som illustreras med teckningar uppskattar jag. Främst värdesätter jag dock din förmåga att uttrycka dej med ett språk som lockar alla läsare. Du skriver KÄRNFULLT OCH ÄNDÅ MED EN TEXT SOM ÄR LÄTTFÖRSTÅELIG. Du Anne-Marie är unik med din förmåga att inspirera samt locka fram självförtroende och mod. Du vet, allt det där som är så betydelsefullt för att omvärdera och prova nya vägar.
    TACK!!!

  3. Anne-Marie Körling skriver:

    Jag uppskattar det ni skriver. Tusen tack. A-M

  4. Ume-Lotta skriver:

    Absolut att dina fotona och dina egna teckningar ger tankar och funderingar som känns givande och lockande för mig där jag sitter och begrundar hur du tänker och hur jag tar emot ditt tänk…

  5. Anne-Marie Körling skriver:

    Mie, tusen tusen tack. Med omtanke. A-m

Kommentarer är stängda.