Förtydligande av begreppet: Sitta vid datorn

Det är en aning tröttsamt att få sin aktivitet förklarad med ”sitter vid datorn”. Jag tycker också det är synd när man säger det om barns datorvanor. Att sitta vid datorn betyder att man är engagerad i ett innehåll.

Det här inlägget postades i Ordförrådet, Sorg, Värdegrunden, Verkligheten och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Förtydligande av begreppet: Sitta vid datorn

  1. Lilian skriver:

    Instämmer! Det finns mycket fördomar och domar när det gäller barn, ungdomar och datorer. Tänk så mycket elever (med flera) lär och har möjlighet att lära tack vare datorer och It-teknik. Att det dessutom kan vara riktigt roligt kan inte vara någon nackdel.

    Min 9-årige granne är ett lysande exempel på hur långt man kan nå och kanske framför allt hur mycket längre man vill nå när det gäller att ta reda på och lära. Min granne har en googlande vana sedan 5 år tillbaka. H*n vet såååå mycket mer än jag själv gjorde i samma ålder och h*n har kunskap om hur man tar reda på sådant som man är nyfiken på.

    Härligast av allt – h*n vill ständigt lära mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.