Semester: Bada i Bath

 

Jamänvisst! Visst ska man bada i Bath! Jag är en sån där som älskar att bada. Gärna lite extrafint får det vara. Lite pompöst och plaskigt. Bada i Bath! tänkte jag och plockade fram min baddräkt.

Jag hade sett den stora SPA anläggningen med det alldeles förträffliga vattnet sprunget ut källor som helar och renar. Men under en sen kvällspromenad upptäckte jag det romerska badhuset några kvarter längre bort och tänkte: Ska jag bada så ska det vara i denna bassäng och i denna stora stenbyggnad. Sagt och gjort.  Jag tog baddräkten i handen.

Väl framme vid badhuset förvånades jag över de långa köerna. Jag frågade en mycket välklädd och sträng vakt (undrade samtidigt vad han gjorde där) hur många simmande gäster badet kunde ta emot. Vakten skrattade åt min fråga och besvarade den med ett leende – Många! Det var först då jag stod i kassakön som jag långsamt smög ned min baddräkt i handväskan. Jag var på ett museum.

 

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.