Jag har bevis – ägget kom först!

Jag har skrivit många inlägg om hönan och ägget men jag har inte skrivit om att en fjäder gör ingen höna. Alltså – om en fjäder inte gör en höna är det någon brist på fantasin. Visst kan jag hitta en fjäder och fantisera om hönan för att sedan börja grubbla på om hönan utan denna fjäder kom före ägget utan fjädrar. ”En fjäder gör ingen höna” får mig också att undra var tuppen är. Kanske det är tuppens fjäder? Varför ska vi alltid tala om hönan?

Men om man hittar en fjäder så kanske det alldeles strax dyker upp en höna och om det dyker upp en höna så vet man ju att alldeles i närheten finns det andra hönor och kanske ett hönshus. Men så tänker jag om man hittar ett ägg så har man faktiskt kanske i ägget fått en liten höna. Och hittar man ingen fjäder runt ägget så har man fått valida data på att ägget kom först. Det är grejor det!

****

Jag funderar också om frågan eggar en äggbonde?

Jag tänker också att det är fantastiskt att ägget i sig är en förpackning! Tänk att förpacka sig så där innan man visar om man är en höna eller tupp! Jag tycker tuppen ska med i diskussionen hela, hela tiden! Hur mår tuppen i den här diskussionen? Åh så roligt att grubbla vidare på.

En tupp gör susen i hönshuset! Eller kanske inte!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.