Märkliga saker kan hända …

… om man får sitta och tänka över en kopp kaffe. Mest funderar jag över hur vi ser på elever som tänker. Jag tänker också på vad de kan tänkas tänka över.

Näe hörrnini – jag slurpar vidare!

This entry was posted in Skriver om ditt och datt. Bookmark the permalink.

5 Responses to Märkliga saker kan hända …

 1. Att inte se på tänkandet som en ”black box” utan något som kan gestaltas och delas av flera människor tror jag är en nyckel till många av de problem vi upplever inom lärande och samspel.
  Så, låt kaffets smak och doft, var man ställer koppen på bordet, processen för att brygga kaffet osv vara ”medierande objekt” när vi tänker tillsammans över en kopp kaffe 🙂

 2. Anne-Marie Körling says:

  MMMMM… precis Thomas! Precis så! A-M

 3. Låt din svarta låda bli en kopp svart kaffe! Bjud eleverna att reflektera över vad som hänt under dagen, och deras inlärning kommer att bli mycket bättre, oavsett om det handlar om kemi, svenska eller historia! 🙂

 4. Plura says:

  Kan de sitta och tänka att sommarlovet snart är slut? Somliga längtar till skolan och kompisarna. Andra fasar för dagen de måste tillbaka.
  Förstagluttarna tänker väl på allt spännande de ska få lära sig. Med tid kroknar även det.
  Så vi tar en kopp kaffe till och tänker vidare i regnvädret.

 5. Anne-Marie Körling says:

  Ungar ska tala om det som händer i deras huvuden när lärare ger dem en pedagogisk kopp kaffe att grubbla över. Ut med språket och funderingarna. Bort mer rätt, in med reflektion, inga bockar i kanterna, hellre frågetecken och större diskussioner. Tack ni alla. Jag vill ha en påtår!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.