Märkliga saker kan hända …

… om man får sitta och tänka över en kopp kaffe. Mest funderar jag över hur vi ser på elever som tänker. Jag tänker också på vad de kan tänkas tänka över.

Näe hörrnini – jag slurpar vidare!

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt. Bokmärk permalänken.

5 svar på Märkliga saker kan hända …

 1. Thomas de Ming skriver:

  Att inte se på tänkandet som en ”black box” utan något som kan gestaltas och delas av flera människor tror jag är en nyckel till många av de problem vi upplever inom lärande och samspel.
  Så, låt kaffets smak och doft, var man ställer koppen på bordet, processen för att brygga kaffet osv vara ”medierande objekt” när vi tänker tillsammans över en kopp kaffe 🙂

 2. Anne-Marie Körling skriver:

  MMMMM… precis Thomas! Precis så! A-M

 3. Magnus Ehinger skriver:

  Låt din svarta låda bli en kopp svart kaffe! Bjud eleverna att reflektera över vad som hänt under dagen, och deras inlärning kommer att bli mycket bättre, oavsett om det handlar om kemi, svenska eller historia! 🙂

 4. Plura skriver:

  Kan de sitta och tänka att sommarlovet snart är slut? Somliga längtar till skolan och kompisarna. Andra fasar för dagen de måste tillbaka.
  Förstagluttarna tänker väl på allt spännande de ska få lära sig. Med tid kroknar även det.
  Så vi tar en kopp kaffe till och tänker vidare i regnvädret.

 5. Anne-Marie Körling skriver:

  Ungar ska tala om det som händer i deras huvuden när lärare ger dem en pedagogisk kopp kaffe att grubbla över. Ut med språket och funderingarna. Bort mer rätt, in med reflektion, inga bockar i kanterna, hellre frågetecken och större diskussioner. Tack ni alla. Jag vill ha en påtår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.