”ekonomin hindrar oss”

 

Jag hörde mig säga – Elever har sin skola idag. Vi kan göra allt med det vi har. Kanske se oss omkring och gräva djupare i det som är vårt uppdrag. Mina klassrum har varit helt utan resurser. Däremot har jag ansvarat för de resurser som funnit i det – eleverna, böckerna, datorn och mig själv. Pengarna har inte funnits och då har jag varit tvungen att göra det bästa av det som finns. En gammal kartbok har varit underbar att diskutera gränser och människans agerande i världen. Om ett land inte längre finns – ex Jugoslavien – så sätter det en hel del sprätt på tankarna och undervisningsmöjligheterna.

Självklart önskar jag mig stora pengasummor för att ge mer, få det bättre. Men om jag inte får några så använder jag det mesta av min kreativitet och mina undervisningar till att skapa något som inte bärs av insatserna och kronorna. Svårt kan tyckas. Men den största resursen har alltid varit eleven själv, eleverna själva.

Jag är trött på den ekonomiska morgondag som ska rädda oss ur det vi har idag.

Det här inlägget postades i Verkligheten och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på ”ekonomin hindrar oss”

  1. Lotta skriver:

    Tänkvärt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.