Lärarfråga – Hur var din första arbetsdag?

Jag var i Hjo och mötte lärare. Jag mötte kommunchef, skolchef och utvecklingschef. Jag mötte rektorer. Jag mötte entusiasm. Jag mötte regnet som föll. Jag mötte tåget som kom in på stationen.

Arbetsmässigt klev jag in i läroplanen och styrde in mot kursplanerna. Jag modellade. Jag hann ta en fika i all hast. Jag skrattade 15 gånger. Jag hade det bra! Vad gjorde du? Hur blev din första skoldag?

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

6 svar på Lärarfråga – Hur var din första arbetsdag?

 1. Sara Ahlin skriver:

  Jag hade en underbar första skoldag, då jag fick en massa saker bekräftade som gjorde att jag nu känner att jag kommer att VÅGA mer. Jag lyssna de på en föreläsning som väckte en MASSA tankar och som satte igång min hjärna ordentligt. Jag lärde mig mycket nytt och är nu betydligt mer taggad inför läsåret än jag var i morse. Jag lyssnade på en klok och erfaren lärare som visste vad hon pratade om. Jag lyssnade…. på dig! 🙂

  Tusen tack för en kanonbra dag!!! Jag hoppas att den satte lika många spår i mina kollegor som i mig!

 2. Anne-Marie Körling skriver:

  Sara, Åh, tack för dina tankar, och tack för att du lyssnade, tänkte och fanns! Ha en underbar höst. A-M

 3. Carina Johansson skriver:

  Idag var det första dagen på min nya skola. Jag skrev ju förut att jag skulle gå från högstadiet till gymnasiet och min första dag föregicks av hemska våndor. En massa tänk om – saker for runt i huvudet. Naturligtvis blev dagen superduper. Trevliga glada lärare som välkomnade mig och gav mig en massa tips, böcker, papper, visningar. Dagen avslutades med kräftfiske. Nu kan jag bara se framåt mot dagen då eleverna väller in och alla roliga lektioner vi ska ha tillsammans. Jag kände mig välkommen.

 4. alex skriver:

  Idag var min första arbetsdag som lärare. Det var riktigt omtumlande pirrigt och välkommet. Möttes av frågorna ”Hur uppmuntrar du andra?” och ”Vad gör dig kreativ?”
  Sen dök vi på det praktiska – ett klassrum ska göras till ett hem för min och kollegans klass. Snart kommer dom! PIRRRR

 5. Anne-Marie Körling skriver:

  Ja just det Alex – Nu är du lärare! Önskar dig det bästa. A-M
  Carina, kräftfiske som inledning till skolhösten – åh så roligt. A-M

 6. Inger P Isaksson skriver:

  Tack AM för en underbar start.Jag som tänkte – Inte en plan till! Jag är nog också en Vygotskijlärare verkar det som. Tranströmer blev en av behållningarna (finns det plural? ) Inger PI i HJO

Kommentarer är stängda.