Ögon som vägrar godkänna de skrivna tecknen

Jag läser Torgny Lindgren ”Minnen” och måste citera följande om att inte kunna läsa:

”Hans ögon vägrade att godkänna de skrivna tecknen!

”Så snart hans ögon föll på en tidning eller en boksida eller till och med något så simpelt som dagens lilla blad på väggalmanackan, då lyfte bokstäverna från sina fästen och gick till anfall mot hans skyddslösa ansikte och pupillerna, för honom var skriften ingenting annat än flugsvärmar och moln av mygg, han var ofta tvungen att lyfta handflatorna till skydd mot dessa anfall. dessa sammansvärjningar av linjer och punkter och svart på vitt.”

Torgny Lindgren, Minnen, Norstedts 2010 – en läsning jag njuter mycket av. 

Det här inlägget postades i Sorg, Strategier, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Ögon som vägrar godkänna de skrivna tecknen

 1. hans laius skriver:

  Läser vad Socialstyrelsen skriver om handikapp.
  Vi alla har eller får senare i livet ngn form av funtionsnedsättning.
  För att då handikappet som förövrigt är ett begrepp som soc,styrelsen vill ”ta bort”,beroende på att man är/blir inte handikappad förrän det tillkommer ett funtionshinder,det är hindret som skapar handikappet.
  Hindret kan vara avsaknande av tex. hissar,ramper eller helt enkelt vara andra mskor som inte vill/kan hjälpa till.
  Jag lyssnade på dig AM om din lärare som talade om för dig att -”AM kan inte tala”!
  Jag hade större ”tur” med min dyslexi,min lärare sade -”Läs och skriv mer Hans!”
  Då bestämde jag mig för vilken sorts lärare jag ville bli/vara!
  /Hans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.