Gäspande lördag och ett elevgensvar över mitt arbete

Det är första veckan efter skolstart och uppstarten är start och snart rutin och vanlighet. Men det fiffiga med lärararbetet är att det aldrig någonsin kan bli rutin och vanlighet för allt som händer och sker påverkar, eleverna kommer in med verkligheten och slår sig ned med den och undrar. Skolan är en sådan plats. Om lärare sträcker ut sina långarmar mot blåhimlen och solskenet och lapar in en stunds långsam vila så är det för att de absolut ska. Lördagen ska gäspas fram över en kaffekopp.

Det här inlägget postades i Formativ bedömning, Pedagogik, Relationer och vänskap. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Gäspande lördag och ett elevgensvar över mitt arbete

  1. Marika skriver:

    Vilken härlig bild (både foto och text). Lördagmorgonen hos oss blev lugn då barnen sov och jag kunde läsa tidning och dricka kaffe ända till halvtio. Händer nästan aldrig, men ljuvligt då det sker. Både skolbarn och lärare behöver vila. Kram

Kommentarer är stängda.