Läroplansfokus denna vecka: 1.Växandets glädje

Jo, om vi tager en uppgift på fullt allvar så börjar vi också undersöka den i praktiken. Vad sägs om Läroplanens inledande ord om att barn och unga i skolan ska få uppleva växandets glädje – låt oss undersöka det här denna vecka? Hur ser det ut runt omkring oss? Kanske vi kan prata med eleverna om den växande glädje de kan känna ibland? Inom kollegiet kunde vi diskutera vad dessa ord egentligen innebär. Jag tänker att det är stora ord men jag tror på dess styrka och innehåll. Frågan är bara om vi ser det och verkar för denna känsla. Det är inte heller en känsla som handlar om något utåtagerande tänker jag mig. Det är ju inte så att den skrattas fram. Den handlar om att växa och övervinna hinder och upptäcka att man kan tänker jag. Men jag är inte ensam om att omsätta det här i definitioner. Det ska vi göra ihop!

Så vad tänker vi? 

Det här inlägget postades i Styrdokumenten. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.