Yrkestitel?

Någon frågade vilken yrkestitel jag har? Vilken yrkesroll jag spelade? Jag insåg att jag hade ett mycket enkelt svar, stolt i ryggen svarade jag – Jag är kort och gott lärare! Det är tillräckligt stort.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

2 svar på Yrkestitel?

  1. Jan Lenander skriver:

    Titeln är för stor för mig. Jag föredrar att kalla mig gymnasielärare, ämneslärare eller till och med ma-fy-tk-lärare för att utmaningen som ligger i de begreppen är mer än tillräcklig för mig. Jag avskyr huvudmannens önskningar om att göra oss till utbytbara kuggar som kan flytta runt oss till ämnen och elevgrupper som vi inte kan något om.

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Det är sannerligen en poäng Jan. Håller med dig. /A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.