Jag är förälskad!

P1030631

Jag är förälskad! Jag blir sprudlande glad, nyfiken och generös. Förälskade människor blir det. Min förälskelse är för fotograferandet och min nya kamera. Jag ser med nya förälskande ögon på min omvärld. Kameran gör med mig det den vill. Det märkliga är att denna kamera ger mig något annat än den andra kameran. Det blir olika seende. Kanske för att jag kan ställa in den här kameran i svartvit och det genast. Kanske för att den här kameran är liten och inte kräver så mycket, kanske för att det här kameran har jag inte lärt mig ännu och den kräver att jag gör det. Inbjuder mig till det.

Då jag köpte kameran så hade jag goda rådgivare med mig. Det vägdes för och emot, det vägdes i händer och i huvuden, syftet vägdes in – och så frågan – vad ska du med din nya kamera till?

– Jag skriver då jag fotograferar svarade jag. Om jag fotograferar något så börjar jag skriva! Jag skriver in mig genast och orden pluppar upp som popcorn i en kastrull. När jag väl skriver tar det några få minuter. Men lyckan att hitta sitt skrivande i det jag fotograferar – det är lycka för mig! Jag är väldigt, väldigt förälskad i min kamera! Den lyser upp där jag går!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Jag är förälskad!

 1. IT-mamman skriver:

  Gott! =)
  Du finns med i en film på min blogg. Du ingår i mitt tänk.

 2. Anne-Marie skriver:

  Då måste jag genast gå till dig och glutta… pirrigt! Anne-Marie

 3. thord wiman skriver:

  Hej Anne-Marie!
  Hurra!
  Jag förstår det
  här
  djupt, långt inne i en virvel någonstans
  men kan inte begripligt förklara det i
  ord.
  Det här med det egenvalda fotografiska motivet som
  framkallare av tankar, ord, dolda betydelser, form-
  ulerings och glädjeskrivarlusta – som också är ett
  nyfiket undersökande, lärande, växande, mognande – som
  en ivrig livsresa, en produktiv, matnyttig mötesplats mitt
  i alla förbiiilande rörelsekorsande väderstreck.
  Rörelser ja.
  Rörelsen, som en gång var och alltjämt är alltings motor, upp-
  hovet och konstruktör, byggare av solsystem, vintergator och
  skrivande människor.
  Alltid denna hemlighetsfulla, gåtfulla, gränsöverskridande
  universella rörelse.
  Hm. Nej.
  Jag förstår inte
  alls det här.
  Hej!

 4. Mifflan skriver:

  =) Härligt! Så kände jag när jag fick min lilla bärbara minidator på bara 1 kg. Den går nästan ned i fickan…

 5. Anne-Marie skriver:

  Är det bra att ha en sådan? Jag vet inte vad jag ska satsa på? A-M

 6. Anne-Marie skriver:

  Sätter mina fotografier igång tankar så är det precis så som jag har tänkt. Jag har tänkt. Må gott Thord, A-M

 7. Mats skriver:

  Jag är fascinerad av förhållandet mellan människan och hennes maskiner. Vi vill gärna beskriva oss som målstyrda:
  – Jag har köpt den här apparaten för att kunna göra ditten…

  Sen visar det sig att maskinen övertygar oss o att datten är mycket roligare!

  En uppenbar förolämpning mot människans intelligens.

  Lycka till med kameran – är den stooor?

 8. Anne-Marie skriver:

  Nej – den är liten. Jag har inte hittat den i svenska affärer ännu… men finns på nätet. Den är… som sprungen ur en annan tid… ser inte så teknisk ut men är grymt innehållsrik. Det lär bli både ditt och datt för mig… jag kan ju inte ens språket för fotograferingen.. så jag harvar på med learning by doing… och tar de inte längre än så. Jag är en glad prövare av fotogkonsten… men redskapet är ganska så avancerat förstås. Må gott, A-M

Kommentarer är stängda.