Systembolaget, champagne och Tranströmer

Jag köpte den finaste. Jag bar den största. Champagne. Så fjuttigt egentligen. Vad ger man en nobelpristagare. Jag famlade i min kontokortshög. Osynligt försvann pengarna från mitt saldo till ett annat. – Inte ofta vi säljer såna här, sa mannen i kassan.

– Den är till Tomas Tranströmer sa jag. – Va, verkligen, menar du … på riktigt. Alltså till den riktige Tomas Tranströmer. – Japp sa jag! Han har fått nobelpriset idag. Hurra! Då log mannen bakom kassan och sa – Hälsa!

Så är det! Vi har äntligen fått vår nobelpristagare! Vi! Du och jag!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Systembolaget, champagne och Tranströmer

  1. Plura skriver:

    En gullig berättelse om din favo:) Plura

  2. Thereze skriver:

    Fantastiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.